Skip to content

Parteneriatul cu familia

Parteneriatul cu familia este extrem de important pentru noi. Pentru a crea o relație bazată pe încredere suntem cât se poate de transparenți. Comunicarea cu părinții se face prin platforma Kinderpedia, despre care găsești detalii în testimonialul nostru:

 

În același timp, construim o comunitate Heidi, formată din foștii și actualii părinți, educatori și absolvenți.

De ce construim o comunitate a părinților?

Pentru că deși internetul ne-a cucerit viețile sociale și a devenit sursa nr. 1 de informare, cu siguranță vom aprecia mult mai mult întâlnirile reale.

Pentru că avem nevoie să schimbăm opinii, să ni se infirme/confirme păreri.

Pentru că orașul nostru are nevoie de o comunitate a părinților – o voce care să ne reprezinte în chestiuni de genul Alimentația în grădinițe și școli sau Parcuri și locuri de joacă pentru copii, un grup de oameni care se pot implica în proiecte de caritate adresate tot copiilor și multe altele.

Pentru că ne-am uitat în jur şi ne-am dat seama că vrem să facem lumea în care trăim una mai bună pentru copiii noştri și ne-am propus să încurajăm cât mai mult părinții să fie deschişi la noi abordări de parenting.

Pentru că unde-s multi puterea crește.

Pentru răspunsuri la nenumărate întrebări de genul: Unde învăţăm însă să fim părinți? Unde învățăm câtă responsabilitate implică rolul ăsta? Acasă? În familie? În societate? La televizor? Unde mai exact? Cât din ce credem că înseamnă un părinte bun e cu adevărat de folos? Când începem să ne punem întrebări?

Pentru că ne dorim ce-i mai bun pentru copiii noștri.

Good parenting does not come naturally. What comes naturally is to repeat what our parents did to us (whether helpful or harmful). – Aletha Solter

Evenimente în familie

Pe parcursul anului școlar, organizăm o serie de evenimente la care, deși copiii se află în centrul atenției, îi avem alături de noi și pe părinți: 8 martie, Sărbătoarea lampioanelor, Sărbătoarea recoltei. Aceste evenimente sunt prilej de a construi o comunitate, de a le arăta părinților ce înseamnă să faci parte din echipa Heidi și, mai ales, sunt momente în care copiii îi au alături de ei pe părinți, introducându-i în lumea lor de la grădiniță.

Majorat Heidi

În 2022 am serbat majoratul cu cei mici și cu cei mari, cu absolvenți de peste 15 ani și cu actualii învățăcei. 18 ani de experiență, de râsete și lacrimi, de descoperiri și aventuri. 18 ani de prietenie, de emoție și suport, de oameni faini. 18 ani de comunitate.

Erntedankfest

sau Sărbătoarea Recoltei 🙂 În fiecare an, în mijlocul toamnei, cei mici se pun pe confecționat tot felul de minunății pe care în cadrul târgului organizat cu ocazia sărbătorii recoltei, le vând celor mari. Părinților. Practic are loc prima lecție de educație financiară. După o dezbatere cu idei care mai de care, fiecare grupă decide în ce anume investește. În fiecare an avem super negociatori 😀

Flashmob

Fasching

Back To Top