skip to Main Content

De ce construim o comunitate a parintilor?

Pentru că deși internetul ne-a cucerit vietile sociale și a devenit sursa nr. 1 de informare, cu sigurantă vom aprecia mult mai mult întâlnirile reale și adevăratii specialiști.

Pentru că avem nevoie să schimbăm opinii, să ni se infirme/confirme păreri.

Pentru că orașul nostru are nevoie de o comunitate a părintilor – o voce care să ne reprezinte în chestiuni de genul Alimentatia în grădinite și școli sau Parcuri și locuri de joacă pentru copii, un grup de oameni care se pot implica în proiecte de caritate adresate tot copiilor și multe altele.

Pentru că ne-am uitat în jur şi ne-am dat seama că vrem să facem lumea în care trăim una mai bună pentru copiii noştri și ne-am propus să încurajăm cât mai mult părintii să fie deschişi la noi abordări de parenting.

Pentru că unde-s multi puterea crește.

Pentru răspunsuri la nenumărate întrebări de genul: Unde învăţăm însă să fim părinti? Unde învătăm câtă responsabilitate implică rolul ăsta? Acasă? În familie? În societate? La televizor? Unde mai exact? Cât din ce credem că înseamnă un părinte bun e cu adevărat de folos? Când începem să ne punem întrebări?

Pentru că ne dorim ce-i mai bun pentru copiii noștri.

Good parenting does not come naturally. What comes naturally is to repeat what our parents did to us (whether helpful or harmful). – Aletha Solter


Cursuri, workshopuri și conferinte pentru părinti

Academia Heidi este primul și cel mai mare centru de învătare din Brașov dedicat familiei. Îi ajutăm pe părinti să fie mai buni decât părintii lor aducând la Academia Heidi cei mai buni traineri de parenting. Astfel ei pot învăta la cursuri, workshopuri sau conferinte despre Inteligența copiilor, Plânsul și crizele de furie ale copiilor, Homeopatia în tratamentul copiilor, Primul ajutor premedical acordat copiilor, Stima de sine a copiilor, Alternative la recompense și pedepse. Mai multe detalii găsiți pe site-ul Academiei Heidi, adică aici.

Seri pentru părinti

Directorul nostru, Daiana Colceriu, este intructor certificat de Aware Parenting. Deși își sustine cursurile de parenting în cadrul Academiei Heidi, organizează seri pentru părintii din grădinită. Temele sunt propuse de către părinti, iar serile au mai degrabă caracter practic, discutându-se situatii concrete cu care aceștia se confruntă zi de zi.

Ajutor specializat pentru părinti

Logopedie

Copiii din grădinită beneficiază gratuit de o evaluare din partea unui logoped. În cazul în care este nevoie, iar părintii doresc acest lucru, logopedul nostru își poate desfășura terapia logopedică cu copiii în cadrul grădinitei.

Consiliere psihologică

Atât în cazul în care una dintre educatoare solicită ajutor cât și în cazul în care părintii doresc fie o evaluare, fie o discutie, psihologul cu care colaborăm este la datorie 🙂

Seri în familie

Timpul a devenit una dintre cele mai pretioase resurse ale noastre. Timpul de calitate petrecut în familie devine tot mai greu de pus în aplicare. Serile în familie le creează părintilor ocazia să se distreze învătând alături de copiii lor, să cunoască familii noi și să petreacă timp de calitate cu copiii într-un mediu familar lor.

Proiecte în familie

Pentru a construi parteneriatul grădinită-familie, părintii sunt implicati și în proiectele noastre educative. Fie că completează acasă, împreună cu copiii lor, Albumul de familie, fie că participă la activităti în cadrul proiectului Grădinar în centrul atentiei, fie că duc acasă și îi fac program mascotei grupei, părintii au acces la lumea Heidi 🙂

Evenimente în familie

Pe parcursul anului școlar, organizăm o serie de evenimente la care, deși copiii se află în centrul atentiei, îi avem alături de noi și pe părinti: 8 martie, Sărbătoarea lampioanelor, Sărbătoarea recoltei. Aceste evenimente sunt prilej de a construi o comunitate, de a le arăta părintilor ce înseamnă să faci parte din echipa Heidi și, mai ales, sunt momente în care copiii îi au alături de ei pe părinti, introducându-i în lumea lor de la grădinită.

Back To Top