skip to Main Content

Heidi pe scurt:

13 grupe de grădiniță, 2 grupă de creșă, 250 de copii

18 ani de experiență

O echipă formată din 50 de oameni

Peste 20 colaboratori implicați in activități extracurriculare

 

Ce înţelegem prin calitatea educaţiei pe care o oferim copiilor?

Punem la baza a tot ceea ce facem dragostea şi respectul pentru copii.

Construim cu copiii o relaţie apropiată,  le câştigăm încrederea.

Oferim o îngrijire şi educaţie individualizată, bazată pe cunoaşterea fiecărui copil în parte.

Observăm şi înregistrăm progresele copiilor pentru a  planifica activităţi adecvate pentru fiecare dintre copii şi pentru întreaga grupă.

Creăm un mediu care să stimuleze şi să faciliteze explorarea.

Acordăm atenţia cuvenită dezvoltării socio-emoţionale.

Asigurăm siguranţa şi sănătatea copiilor.

Stabilim şi investim în parteneriatul cu familia.

Povestea Heidi

Partea 1 – Povestea auzită

Heidi Kindergarten a fost înfiinţată de către o săsoaică, Florina, în 1996, având sediul într-o casă “pe langă Meşotă”. A fost printre primele grădiniţe particulare din Braşov. Şi-a mutat apoi sediul în casa de pe Str. Carierei. În 2002, după moartea Florinei, proprietarii casei au reamenajat spaţiul şi au preluat grădiniţa. După doi ani, aceştia şi-au dat seama că nu au destul timp de oferit grădiniţei, aşa că au luat decizia de a da spaţiul în chirie, cu condiţia ca grădiniţa să funcţioneze în continuare. Aşa a început…

… Partea 2 – Povestea trăită de mine, Daiana Raluca Colceriu (Urzică)

Am început în octombrie 2004 cu 14 copii şi o echipă de 3 angajaţi: o bucătăreasă şi 2 educatoare. Nu aveam studii de specialitate, iar singurul lucru pe care îl ştiam despre copii era că sunt fascinanţi. Am realizat în foarte scurt timp că ceea ce facem noi este foarte important şi că asta vreau să fac toată viaţa: să lucrez cu şi pentru copii. Dar nu oricum, ci un pic diferit: cu mult accent pus pe dezvoltarea creativităţii, cu cunoştinţe puse în practică, cu o relaţie specială creată cu părinţii copiilor…

După trei ani de funcţionare şi o listă de aşteptare destul de lungă, am luat decizia să deschidem o nouă locaţie Heidi în Braşov. Decizia de a deschide o locaţie în Cluj Napoca a fost influenţată de faptul că eu locuiam şi în Cluj Napoca. Aşadar, am început anul grădiniţar 2007 cu trei locaţii, aproximativ 30 de angajaţi şi un nou serviciu: creşă. Dar de ce creşă? Grădiniţa Heidi a fost implicată într-un proiect de colaborare cu o asociaţie din Florenţa, Italia. Printre altele, am fost la Florenţa pentru a înţelege sistemul lor de învăţământ preşcolar particular şi pentru a vizita grădiniţe particulare. Dar pentru că italienii sunt la fel de buni organizatori ca românii ;), în loc să vizităm grădiniţe, am ajuns să vizităm creşe. În primă fază, am crezut că excursia la Florenţa este compromisă, dar în scurt timp am realizat că vârsta de 1-3 ani este cel puţin la fel de fascinantă ca cea de 3-7 ani. Mi-a plăcut şi am “adoptat” de la italieni idei de activităţi cu copiii, ideea de a împărţi sala de grupă în centre de interes, modalitatea de acomodare a copiilor la creşă, moduri de implicare a părinţilor în activităţi. Iar apoi le-am perfecţionat împreună cu Anca Stan (psihopedagog la Heidi Cluj). Având aceeaşi viziune şi idei asemănătoare despre educaţia unui copil, am creat împreună un concept de creşă total diferit faţă de ceea ce însemna la acea oră “creşă” în România.

În septembrie 2009, am lăsat locatia de pe Str. Carierei cu amintiri, 5 generatii de copii trimise în lume :), zâmbete, realizări și Albă Ca Zăpada pe perete și ne-am mutat pe Str. Decebal nr. 9, într-un sediu mult mai mare, mai cu curte :) și mai frumos.

În iulie 2011, am mai făcut o schimbare mare, de data aceasta la Cluj. Grădinita Heidi de la Cluj a fost preluată de către Mădălina (o mămică de la Heidi) și Anca (mai sus mentionată ;)). Ele au luat decizia să schimbe numele grădinitei, așa că Heidi a revenit în exclusivitate la Brașov.

În 2015, am găsit spațiul ideal pentru activitățile Heidi. Mutăm ambele sedii și Academia Heidi într-un singur loc, pe Str Apulum nr. 3.

În 2021 ne-am extins și în clădirea vecină.

Scurt istoric

1996 – este deschisă grădinita particulară cu predare în limba germană, Heidi.

2004 – actuala conducere preia Grădinita Heidi cu 14 copii înscriși.

2005 – Grădinita Heidi începe anul grădinitar cu 30 de copii înscriși și obtine Autorizatia de Incredere de la M.E.N.

2006 – Grădinita Heidi este implicată într-un schimb de experiente cu grădinite și creșe din Italia.

2007 – La Brașov este inaugurat Centrul Heidi de pe Str. Pictor Șt. Luchian nr. 19: 2 grupe de creșă, 2 grupe de grădinită, 52 de copii înscriși.

Ne începem activitatea și la Cluj cu o grupă de creșă și 2 grupe de grădinită.

2009 – Închidem cu părere de rău locatia Heidi din Str. Carierei nr. 91 și ne mutăm într-o locatie mult mai mare și mai frumoasă pe Str Decebal nr. 9.

2011 – Heidi Cluj iși schimbă conducerea și sediul și în final și denumirea.

2012 – Inaugurăm Academia Heidi.

2013 – Grădinita Heidi este acreditată de Ministerul Educatiei Nationale.

2014 – Emil și Diana devin asociati și preiau partea administrativ-financiară a grădinitei

2015 – Ne mutăm în cea mai frumoasă grădiniță privată din Brașov :)


Cel mai bine descrie stilul grădi Heidi și munca mea Livia, mămica unei absolvente Heidi.

„Fiecare părinte are aşteptările lui când e vorba să aleagă o grădiniţă pentru copilul său. Unii vor computere, limbi străine, dans de societate, unii vor disciplină strictă, alţii mai multă deschidere, unii vor metode didactice tradiţionale, alţii metode noi, unii vor câte puţin din fiecare şi chiar mai mult. Şi eu am dorit câte ceva din cele de mai sus, dar am dorit mai ales un personal didactic cu suflet, cu dragoste pentru copii şi care să facă din plăcere ceea ce face. Şi mai ales mi-am dorit să pot colabora cu personalul didactic in acest demers important care este educaţia copilului meu. Oameni pe care să-i ascult dar care să mă şi asculte, deschişi la sugestii şi uneori critici, oameni care ştiu să se adapteze şi să reacţioneze atunci când este cazul. Am ales grădiniţa Heidi. Pentru că aici am găsit ceea ce căutam eu. Grădiniţa Heidi nu este perfectă. Nici nu există aşa ceva. Dar este in mod sigur o grădiniţă unde oamenii işi doresc din tot sufletul să facă totul mai bine şi lucrul ăsta se observă in fiecare zi. E o grădiniţă cu suflet”.

Ei bine, asta este și teoria mea și asta îmi doresc de la Heidi și pe viitor.


Back To Top