skip to Main Content

Activitati pentru copiii de 3-12 ani

Credem într-o lume mai bună. Credem că avem datoria de a ajuta la formarea nu doar a copiilor din creșa și grădinita Heidi, ci a tuturor copiilor cu care putem interactiona. Credem că putem transmite valorile noastre prin puterea pe care o avem ca institutie. Credem că, alături de părinti, putem modela.

Credem că putem schimba lumea!

Cum? Pentru început cu câteva proiecte care ne sunt foarte dragi. Atât nouă cât și copiilor :)

In lumea frumoasă pe care o visez pentru copiii mei, toată lumea învată de plăcere și cu bucurie, oamenii citesc și au o relatie frumoasă cu cărțile, toti înțeleg și apreciază lumea înconjurătoare și, mai ales, toată lumea se exprimă și se simte liberă. Așa am creat activitătile pentru copiii de 3-12 ani – Daiana Raluca Colceriu.

Vă așteptăm cu drag să încercati activitătile noastre!


Academia Heidi

Dincolo de materiile deja consacrate pe care copiii le invată în institutiile de învătământ, credem că cel puțin o egală importantă trebuie acordată și altor activităti care le pot dezvolta creativitatea și perspicacitatea în gândire. Ne-am obişnuit deja ca majoritatea sistemelor de predare să se bazeze pe livrarea informatiei către copii în stare brută și preluarea acesteia sub forma memorării. Credem că adevăratul mod prin care un copil asimilează cunoștinte este prin experimentare și expunere la fenomene reale. Atelierele și cursurile Academiei Heidi promovează tocmai un astfel de sistem, în care copilul este parte din fenomen, este stimulat să încerce, să greșească iar apoi să reușească.

Seara de povești

În 18 martie 2009, Centrul Heidi lansa proiectul  Seara de Povești, o seară de lectură pentru copiii cu vârste între 3 și 12 ani ce a avut loc în fiecare miercuri la Librăria Okian. Fascinați de rafturi întregi de cărti, de o multime de personaje de poveste sau de activităti pe care le pot învăta din cărti, copiii realizau în fiecare săptămână că cititul este o modalitate excelentă de petrecere a timpului liber,  învătau să respecte lectura. În aprilie 2015 reluăm Seara de povești, de data aceasta la Grădinita Heidi. Copiii, părintii şi bunicii sunt aşteptati la o seară specială cu poveşti, ceai delicios şi turtă dulce. O seară magică, în care povestitorii şi personajele sunt copiii, alături de care intrăm şi noi în această lume fascinantă.

Grădinita în aer liber

Grădinița în aer liber este un proiect de descurajare a statului în casă. Initiată în august 2009, Grădinita în aer liber a strâns până acum câteva sute de copii care au învătat în centrele de interes organizate de Grădinița Heidi cum pot picta cu bureti de vase sau stampile făcute din cartofi, cum își pot confectiona instrumente muzicale din baloane sau suluri de hârtie igienică, cum pot face baloane de săpun cu sfoară și detergent de vase și multe alte activităti creative care se pot face și “în fața blocului”. De asemenea, le-am reamintit copiilor de șotron și desene pe asfalt și am confectionat împreună cu ei și cu părintii lor cel mai mare fluture și cea mai mare inimă din Brașov. Proiectul se desfășoară în lunile călduroase.

Back To Top