skip to Main Content

Clubul piticilor

Clubul Piticilor este o activitate de socializare și de învătare pentru copii cu vârste între 10 luni și 3 ani, insotiti de un adult. Clubul Piticilor este coordonat de un specialist in copii :), așadar in timp ce vă jucati cu copiii puteti primi sfaturi de specialitate.

Coordonator:

Daiana Colceriu este trainer de Aware Parenting, licentiată în psihologie, formator, asistent de educatoare Montessori și director de creșă și grădinită de peste 12 ani. A realizat că, în general, părintii copiilor de 1-3 ani subestimează potentialul uriaș pe care aceștia îl iau și uită că această perioadă de vârstă este extrem de importantă, ca atare sustine cursul Copilul de 1-3 ani acasă: program, rutine, activități și coordonează Clubul piticilor.


 Care sunt beneficiile copilului de 1-3 ani care participă la activitățile de la Clubul piticilor?

 • se familiarizează cu ideea de grădiniţă deoarece copilul devine pregătit psihologic pentru ceea ce îl aşteaptă într-o instituţie
 • reuşeşte să facă faţă noului (reprezentat de grădiniţă) cunoscând ceea ce îl înconjoară: jucării, activităţi, persoane, spaţii
 • mediul stimulant îi stârneşte curiozitatea şi îl îndrumă să exploreze
 • asimilează mai bine experienţa separării temporare de părinţi
 • începe socializarea cu copiii de vârste similare făcând totodată primele exerciţii de cooperare
 • imaginea de sine se dezvoltă armonios prin recunoaşterea şi aprecierea sentimentelor, emoţiilor copilului
 • învaţă să-şi exprime nevoile
 • învaţă despre responsabilităţi şi face primele alegeri
 • descoperă că poate să fie independent şi că sunt situaţii cărora le poate face faţă
 • îşi dezvoltă vorbirea şi se joacă variat
 • învață

Program și tarife

Modulul roz: Activitati senzoriale

Perioada 0-6 ani este o perioadă în care copiii ating maximul creativității și al gândirii divergente, în același timp rafinându-și simțurile. Studiile arată că cu cât sunt mai rafinate simțurile, cu atât un copil absoarbe mai mult din lumea înconjurătoare. Activitățile din acest modul (8 ședințe) le oferă copiilor posibilitatea de a explora, folosindu-și toate simțurile.

Modulul galben: Viata practica

In perioada 1-3 ani copiii au o nevoie maxima de a-si rafina miscarile si simturile si de a desfasura activitatile pe care le văd la adult. Acest modul (8 ședințe) le oferă copiilor posibilitatea de a explora prin activitati de gatit (salata de fructe, salata orientala etc), turnat si rasturnat, joaca in malai si alte minunatii, si multe alte activitati specifice vietii practice.

Detalii și înscrieri: AICI.

„Pe Bogdan l-am adus la Clubul piticilor in jurul varstei de 1 an si jumatate la recomandarea unei colege. Scopul era ca el sa interactioneze cu copii de varsta lui si  sa aiba parte de activitati noi, mai tarziu acestea ajutandu-l si sa ia un prim contact cu mediul din gradinita. Astepta cu nerabdare in fiecare saptamana cele 2 ore pe care le petreceam impreuna cu educatoarea, ceilalti copilasi si parintii lor la gradi. Activitatile au fost diverse, i-au captat de fiecare data atentia si i-au starnit interesul. Cred ca experienta i-a ajutat in vederea integrarii in colectivitate, atat familiarizarea cu spatiul cat si socializarea cu ceilalti micuti.”

„O experienta extraordinara, copilul meu a inceput sa povesteasca si s-a bucurat foarte mult sa experimenteze jocuri noi. A adorat sa picteze cu manutele si sa se joace in malai.”

„Imi place foarte mult. E o ora si jumatate vesela, cu activitati utile. Am incercat si alte programe pentru juniori, am renuntat din cauza unui pret exorbitant pentru activitati putine si prestatie slaba (din punctul meu de vedere)”

„Ne-a placut Clubul Piticilor atat noua, parintilor, cat si copilului….cu siguranta vom participa si la urmatorul modul.”

„Copilul cunoaste persoane noi, interactioneaza cu ele si (mie mi s-a parut destul de important) invata sa participe la activitati in grup.”


Curs pentru parinti

Copilul de 1-3 ani: program, rutine, activități, dezvoltare emoțională

Cursul se adresează părinților, bonelor, bunicilor. Toate detaliile legate de curs pot fi găsite pe siteul Academiei Heidi, adică aici. Următoarea ediție: 11 iunie 2016.

Impresii de la curs:

„Din experiența orelor de la școală, cursurilor, training-urilor, am un mare respect pentru cei care reușesc să-mi capteze atenția pentru una sau mai multe ore. Ceea ce s-a și întâmplat la acest workshop. A fost unul interactiv, plin de informații, iar cele 3 ore au trecut pe nesimțite, și asta datorită trainer-ului. Plec de la curs cu entuziasm, nerăbdare, inspirație, informații noi, am reușit să dau valoare și sens unor informații deja știute. Felicitări!” – Luminița

”Un curs extraordinar, foarte util, cu multe exemple si exerciții practice” – Gabriela

“De departe şi cu sufletul deschis este cel mai “bogat” curs la care am participat la Academia Heidi. Iar Daiana e minunată!” – Mona-Lisa

Avem dovezi 🙂

Back To Top