skip to Main Content

Șah

Pionul merge câte o pătrătică în fată, mai putin în prima jumătate a tablei sau când ia o piesă. Turnul merge înainte și înapoi, în stânga și în dreapta. Calul merge în formă de L, în toate directiile, având voie să sară peste alte piese. Mai sunt nebuni, regi și regine, multe alte reguli, dar și multe alte exceptii. Șahul este considerat unul dintre cele mai complexe jocuri, dezvoltându-le copiilor mecanisme de gândire, abilitatea de a crea strategii, de a sta concentrați sau de a pierde/câștiga.

Luminița Manole a fost campioană națională de șah și antrenoare la Clubul elevilor, având nenumărate rezultate cu copiii pe care i-a antrenat. Predă șah la Grădinița Heidi din 2007.

Detalii organizatorice: 1 ședință = 30 min, 1 ședință / săptămână, grupe de începători și avansați.


Gimnastică

Cursul le dezvoltă copiilor calități și deprinderi motrice, dar și coordonarea senzorială. În cadrul orelor de gimnastică, copiii vor învăța să meargă și să alerge corect, să sară (pe un picior/două picioare), să se orienteze în spațiu, să transporte obiecte dintr-un punct în altul, elemente din gimnastică (rostogolire, lumânare, podul mic, coșulețul, bărcuța etc), vor parcurge trasee cu diferite obstacole, vor face jocuri de îndemânare (prinderi, aruncări). Totul prin exerciții sub formă de joc.

Roxana Boamfă este profesor de educație fizică și sport la Școala gimnazială nr. 3 din Codlea de 6 ani. A absolvit Facultatea de educație fizică și sport din cadrul Universității Transilvania Brașov, a fost campioană națională la patinaj artistic la juniori și seniori și a participat la Campionatele mondiale de juniori din Canada și Slovenia. Lucrează cu copiii de la vârsta de 18 ani, iar de 6 ani face gimnastică cu grădinarii Heidi. Îi plac copiii și copiii o plac pe ea pentru că intră foarte ușor în lumea lor.

Detalii organizatorice: 1 ședință = 30 min, 1 ședință / săptămână.


Dansuri

La cursul de dans, ne vom mișca pe diferite tipuri de muzică, vom încerca să simțim muzica și să prindem ritmul cu urechile noastre muzicale. Vom face cunoștință cu multe tipuri de dansuri însă nu vom fi obligați să facem cu toții aceiași pași pentru că fiecare simte muzica în felul său unic. Așa că ne vom mișca liber și vom simți bucuria și libertatea mișcării pe muzică.

Codrin Rotaru Diaconescu practică dansul sportiv și de societate de la varsta de 5 ani. Visul lui dintptdeauna a fost să devină profesor de dans pentru a putea dărui celorlalți tot ce a învățat și mai ales bucuria pe care a simțit-o atunci când s-a putut exprima printr-un număr infinit de mișcări ale corpului în ritmul și frumusețea muzicii. Este absolvent al Facultății de educație fizică din cadrul Universității Transilvania Brașov, specialitatea Kineto-terapie. În paralel a absolvit și Școala de antrenori de dans de la Reghin „Dansul Viorii” unde a avut profesori antrenori de dans din țara și din strainătate. Este fondatorul Școlii de dans pentru amatori CODRIN DANCE SCHOOL frecventată de copii și adulți de toate vârstele, este intructorul de dans al Comunității Elene Brașov și participă anual la cursuri de perfecționare în străinătate.

Detalii organizatorice: 1 ședință = 30 min, 1 ședință / săptămână.


Înot

Studiile arată că înotul este o activitate care stimulează dezvoltarea fizică armonioasă a copiilor, cu multiple implicaţii pozitive pentru sănătate. Cursul de înot are ca scopuri principale învățarea corectă a tehnicilor de înot și mișcarea în bazin pentru sănătatea celor mici.

Silviu Gabriel Cioroiu este medic cu specializarea Medicină de familie, dar pentru că înoată de la vârsta de 10 ani şi iubește sportul, a făcut şi Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport. Pentru că a avut ocazia să participe ca Expert Medical Outdoor Education într-un proiect European, a dorit să transfere în practică toate cunoştinţele şi studiile pe care le-a realizat până acum. Deoarece teoria fără o aplicaţie folositoare în viaţa de zi cu zi nu are nici o valorare, a realizat nenumărate tabere, cantonamente, drumeţii şi activităţi outdoor cu copii de diferite vârste.
Roxana Buzescu a absolvit Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport cu specializarea Baschet. A lucrat cu copiii şi mai apoi cu studenţii. Doctoratul în pedagogie şi studiile realizate în toţi aceşti ani într-o nouă direcţie – Outdoor Education – au determinat-o să se reîntoarcă la copii, să încerce să participe alături de educatorii lor, la dezvoltarea lor, armonizând partea psiho-motrică cu comportamentul şi adaptabilitatea la situaţii noi prin joc şi activităţi Outdoor. Roxana are 43 de ani şi doi băieţi Alexandru şi Andrei, de 16 şi respectiv 11 ani.

Detalii organizatorice: 2 ședință / săptămână, la Paradisul Acvatic, grupe de începători și avansați.


Educatie muzicală

Cursul este O combinație inedită de educație muzicală și educarea caracterului. Sub formă de cântece, note muzicale și povești, copiii învață de la Liviu o serie de valori precum onestitatea, ascultarea, atenția. Totodată copiii învață ritmuri folosind instrumente de percuție și tuburi muzicale.

Liviu Rus este absolvent al conservatorului, iar după o carieră în resurse umane, s-a întors la muzică. A conceput acest program de muzică și educarea caracterului și îl susține de 4 ani în școli și grădinițe.

Detalii organizatorice: 1 ședință = 30 min, 1 ședință / săptămână.


Pian

Copiii care invaţă de mici să cânte la pian devin mai creativi, mai coerenţi în gândire şi se pot concentra mai uşor când au ceva de rezolvat. În plus, ei capătă o foarte bună coordonare mână-ochi, îşi îmbunătăţesc semnificativ memoria, devin mai disciplinaţi şi mai responsabili

Daniela Martinaș cântă la pian de 16 ani și este educatoare la Grădinița Heidi. Predă pian/keyboard copiilor, iar în timpul liber cântă alături de trupa din care face parte

Detalii organizatorice: 1 ședință = 30 min, 1 ședință / săptămână, grupe de 1-2 copii.


Back To Top